Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Hasselager - torsdag den 1. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Hasselager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 en 19-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for vold og røveri ved at have overfaldet to mænd på hhv. 16 og 17 år med flere knytnæveslag og spark, hvorefter han til sidst truede den en af mændene til at give ham sin mobiltelefon. 

Episoden fandt ifølge sigtelsen sted natten til søndag i Randers C, da de tre mænd var på vej til en fest sammen. De to forurettede kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved overfaldet. 

Af hensyn videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret. 

**

 

15-årig bilist anholdt efter eftersættelse

Natten til torsdag kl. 2.30 ville en patrulje foretage en rutinekontrol af en bil med fire personer, der kørte på Holmstrupgårdvej i Aarhus V. Men i stedet for at standse accelererede bilisten, og patruljen satte efter bilen, der fortsatte i meget høj fart ned ad Jernaldervej, hvor den kort efter kørte venstre om et helleanlæg.  

I et kryds lidt længere henne mistede bilisten kortvarigt kontrollen over bilen og skred ud i midterrabatten, inden han fortsatte, og i krydset Åby Ringvej/Bautavej kørte han over for rødt. Det gjorde han også i et andet kryds på samme vej, og igen i krydset Inger Christensens Gade/Karen Blixens Boulevard - kort efter han endnu en gang var kørt venstre om et helleanlæg. 

På Lottesvej bremsede føreren af bilen, og han og de tre passagerer steg ud og fortsatte flugten til fods. 

Det lykkedes betjentene at indhente føreren, der viste sig at være en blot 15-årig dreng. Han blev anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for kørsel over for rødt og for kørsel venstre om helleanlæg. Da patruljen mistænkte drengen for at være påvirket af stoffer, blev han også sigtet for narkokørsel. 

Det viste sig, at drengen havde taget sin bedstefars bil. Den er nu foreløbigt beslaglagt, mens politiet undersøger de nærmere omstændigheder – blandt andet for at afgøre, om man vil anmode retten om konfiskation af bilen. 

Den 15-årige blev løsladt, efter han var blevet afhørt, og hans forældre og de sociale myndigheder var blevet underrettet. 

**

 

Mand fundet død i Højbjerg

Østjyllands Politi modtog onsdag kl. 10.27 en anmeldelse om, at en 56-årig mand var fundet død i sit hus på Nødkær Allé i Højbjerg. Da der var nogle omstændigheder omkring dødsfaldet, som virkede mistænkelige, blev et område omkring huset spærret af med henblik på at lave yderligere undersøgelser. 

Politiet har arbejdet på stedet det meste af onsdagen, men der er umiddelbart ikke noget der tyder på, at manden er død som følge af en kriminel handling. Hans pårørende er underrettet. 

**

 

Anholdt og sigtet for narkosalg via Snapchat

En 18-årig mand blev onsdag eftermiddag anholdt ved banegården i Aarhus, hvor han troede, han skulle mødes med en mand, der ville købe kokain af ham. Den 18-årige, der kommer fra Aalborg, havde via Snapchat lavet en aftale om, at han ville tage med tog til Aarhus med noget kokain. 

I virkeligheden var det dog en betjent fra Østjyllands Politis specialpatrulje, han havde skrevet til.   

På banegården mødtes han med, hvad han troede var køberen og viste ham diskret en pose med kokain. Herefter viste manden sit politiskilt, og den 18-årige blev anholdt og sigtet for narkosalg. 

**

 

Bil i brand i Aarhus N

Politi og brandvæsen rykkede natten til torsdag kl. 2.07 ud til en bilbrand på Lindholmvej i Aarhus N. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen nåede at brænde helt ud, og en bil, der stod ved siden af, fik større brandskader. 

Ingen kom til skade ved branden, som Østjyllands Politi efterforsker som påsat. 

**

 

22-årig sigtet for vold mod drenge på 15 og 16 år

Onsdag kl. 21.55 blev Østjyllands Politi kaldt til Tronholmen i Randers SØ, hvor der havde været slagsmål mellem flere personer. Da patruljen ankom til stedet, blev de modtaget af en gruppe på ca. 15 unge, der stod ved nogle scootere. 

De unge pegede betjentene i retning af en 22-årig mand, som skulle have sparket en af deres kammerater, der i mellemtiden var kørt fra stedet, men som betjentene senere fik lejlighed til at tale med. 

Den 16-årige forurettede i sagen har forklaret til politiet, at han stod sammen med sine venner, da nogen i gruppen begyndte at kaste med kanonslag. Det provokerede tilsyneladende den 22-årige mand, der gik hen til den 16-årige og spurgte, om det var ham, der havde kastet kanonslag. 

Efter en kort meningsudveksling begyndte den 16-årige at løbe væk, men den 22-årige mand løb efter ham, slog ud efter ham og væltede undervejs flere scootere – heriblandt den 16-åriges. 

Den 16-årige har forklaret, at han gik hen for at rejse sin scooter op, da den 22-årige sparkede ham hårdt i ryggen, så han væltede ind over sin scooter. 

Den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for vold. Mens betjentene var på stedet blev de også kontaktet af en 15-årig mand, der oplyste, at han havde fået en lussing af den nu anholdte 22-årige mand, idet han havde bedt ham om at slappe af. Den 22-årige blev derfor også sigtet for dette forhold. 

**

 

Narko konfiskeret i Botanisk Have og Skanseparken

Onsdag kl. 20.50 var et hold betjente på fodpatrulje i Botanisk Have i Aarhus, da de blev passeret af en mand, som de syntes lugtede kraftigt af hash. Betjentene tog kontakt til den 34-årige mand, der selv oplyste, at han havde lidt marihuana i sin ene lomme. 

Det blev konfiskeret, og den 34-årige mand blev sigtet for narkobesiddelse. Mens denne politiforretning stod på, blev en af betjentene opmærksom på to yngre mænd, der kiggede noget nervøst mod betjentene. Det viste sig, at den ene af dem var i færd med at ryge en joint, som han hurtigt fik smidt fra sig. Det var dog for sent, og han endte også med at blive sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. 

Lidt senere, kl. 21.37, var betjentene rykket til Skanseparken i Aarhus, hvor de blev opmærksom på en mand, der sad og rullede joints på en bænk. 

Da betjentene tog kontakt til den 22-årige mand, blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Kort efter tog betjentene kontakt til to unge mænd, der sad på en anden bænk og ristede en cigaret. Det viste sig, at den ene af dem, en 21-årig mand, var i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse.  

**

To unge mænd kravlede op i kran

Onsdag kl. 21.59 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kravlet op i en høj kran, der står på en byggeplads på Carls Blochs Gade i Aarhus C. Da betjentene ankom til stedet, kunne de se de to personer, der befandt sig på øverste plateau i ca. 30 meters højde. De to personer blev råbt an og bedt om at kravle ned igen, hvilket de gjorde. 

Herefter blev de to mænd på 19 og 25 år sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet de havde forceret et hegn og et skilt, hvor det fremgik, at der på byggepladsen var adgang forbudt for uvedkommende. De to mænd blev herefter bortvist fra stedet. 

**

 

Havde narko og kniv med på køretur

Onsdag kl. 22.57 blev en patrulje på Langelandsgade i Aarhus opmærksom på en bil med lygtefejl. Da betjentene fik standset bilen, kunne de konstatere, at den lugtede kraftigt af hash, og de besluttede at kigge lidt nærmere på bilen og de fire mænd på 18, 22, 27 og 22 år, der sad i den. 

Den ene af de to 22-årige mænd blev fundet i besiddelse af fire poser kokain, og han blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Derudover blev der i bilen fundet en kniv, som en 18-årige mand erkendte tilhørte ham. Han blev derfor siget for overtrædelse af knivloven. 

**

Meget fuld mand endte i detentionen

Onsdag kl. 20.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en beværtning på Åboulevarden, hvor personalet havde bortvist en meget fuld gæst, der dog ikke kunne finde ud af selv at forlade stedet. Da patruljen ankom til stedet, havde manden forladt beværtningen, men gik nu rundt ude foran og generede andre gæster. 

Betjentene forsøgte i flere omgange at få kontakt til manden, der prøvede at komme væk fra betjentene, men var så fuld, at han næsten ikke kunne stå på benene. Da det lykkedes betjentene at få kontakt med den 19-årige mand råbte han skældsord efter dem og spyttede på gaden, hvorfor han til sidst blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

Kvinde amok på åben gade

Onsdag kl. 23.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en meget vred kvinde havde smadret døren til en opgang på Thunøgade i Aarhus C. Da betjentene ankom til stedet, var den 58-årige kvinde meget oprevet og stod og råbte og skreg på gaden. 

Hun blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Ved ankomst til politigården i Aarhus begyndte kvinde at råbe skældsord efter betjentene, så på vej i detentionen fik hun også lige en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

**

 

Gik rundt med steakkniv i sin bæltetaske

Natten til torsdag kl. 01.58 spottede en patrulje to personer, der forlod en bil på parkeringspladsen bag Viby Centeret på Stenkildevej i Viby J. 

Betjentene syntes, at de to personer virkede mistænkelige, og de tog derfor kontakt til de to, en 18-årig kvinde og en 20-årig mand. Det viste sig, at den 20-årige mand i sin bæltetaske bar rundt på en stor steakkniv, og han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 11.56 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Åby Ringvej i Aarhus V. En 18-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 26-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 12.24 skete der et færdselsuheld i krydset Mustrupvej/Tisetvej i Mårslet. En 16-årig pige kørte ind i bil ført af en 68-årig mand. Pigen blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 14.09 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus C. En 51-årig mandlig lastbilchauffør ramte i forbindelse med en sammenfletning ind i en bil ført af en 38-årig mand. Ved sammenstødet blev bilen skubbet ud i græsset ved siden af vejen. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 51-årige blev sigtet for manglende agtpågivenhed. 

Onsdag kl. 16.18 skete der et færdselsuheld i form af et harmonikasammenstød med fem biler på Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 34-årig mand kørte op bag i en forankørende bil, og det førte til uheldet, der involverede fire andre bilister. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 19.28 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Havkærvej i Tilst. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Kunnerupvej i Kolt ved Hasselager begået tirsdag d. 229/6 mellem kl. 10.45 og kl. 11.15
På Pittevej i Aidt ved Thorsø begået onsdag d. 30/6 mellem kl. 6.15 og kl. 15.30
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler