Østjyllands Politi: Nyt fra Hasselager - onsdag den 24. juni


Hasselager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 9.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 9.30 en 49-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have købt og indført mindst 4,5 kilo kokain fra Holland til Danmark. Indsmuglingen er ifølge sigtelsen sket i en periode fra december sidste år til februar i år. I samme sag anmoder Østjyllands Politi om varetægtsfængsling in absentia af en 39-årig hollandsk statsborger. 

I forvejen sidder syv personer varetægtsfængslet i sagen. De seks af dem blev anholdt i april i en koordineret aktion mod bandemiljøet i Aarhus i forbindelse med efterforskningen af organiseret narkohandel. Alle syv sigtes for at have indkøbt mindst 10 kilo kokain med henblik på videresalg. 

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre i grundlovsforhøret onsdag, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen. 

**

70-årig i kritisk tilstand efter ulykke

En 70-årig mand er indlagt i kritisk tilstand, efter han tirsdag omkring kl. 20.45 kørte galt på sin ATV’er på Møllevej i Langskov ved Hadsten. Et vidne så hvordan den 70-årige i et sving mistede kontrollen over køretøjet og væltede, og politi og ambulance kom kort efter til stedet. 

En bilinspektør skal nu foretage en undersøgelse af de nærmere omstændigheder ved ulykken, og Østjyllands Politi kan derfor p.t. ikke oplyse yderligere detaljer om, hvordan sammenstødet skulle være sket. 

**

 

Alvorlig trafikulykke på motortrafikvejen 

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 18.47 en anmeldelse om en alvorlig færdselsulykke på motortrafikvejen ved Rønde. En 37-årig mandlig bilist var kørt frontalt sammen med en minibus ført af en 32-årig mand. Begge parter blev efterfølgende kørt til hospitalet – den 37-årige blev vurderet til at være i kritisk tilstand, og han er fortsat indlagt. Den 32-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

En bilinspektør skal nu foretage en undersøgelse af de nærmere omstændigheder ved ulykken, og Østjyllands Politi kan derfor p.t. ikke oplyse yderligere detaljer om, hvordan sammenstødet skulle være sket. 

**

 

To mænd anholdt for overfald i Egå 

To mænd på 18 og 19 år anmeldte natten til onsdag, at de omkring kl. 2.45 ved stranden i Egå var blevet overfaldet af to andre mænd. Ifølge den 18-årige og 19-årige var de sammen med en gruppe venner på stranden omkring Egå Marina, da de traf et par kvinder, som de faldt i snak med. 
To mænd kom også til, og pludseligt opstod der diskussion mellem de fire mænd. 

Den 18-årige og 19-årige mænd gik fra stedet via et stisystem, men ifølge deres forklaring kom de to andre mænd pludseligt løbende og overfaldt dem med flere slag. Den 19-årige blev desuden slået med en genstand i baghovedet, inden det lykkedes ham og hans ven at stikke af og kontakte politiet. 

Det lykkedes kort efter anmeldelsen for politiet at finde frem til to mænd på 17 og 18 år, som mistænkes for at stå bag overfaldet. De bor i lokalområdet og er nu sigtet for grov vold. 

Den 18-årige og 19-årige mænd havde flere buler og knubs efter overfaldet, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Brand i hus skal undersøges

Tirsdag kl. 13.05 ringede en borger 112, da hun så, at der var opstået brand i et hus på Mejlbyvej i Hårup ved Hjortshøj. Politi og brandvæsen kørte hurtigt til stedet, og Mejlbyvej blev spærret, mens slukningsarbejdet stod på. Der skete store skader på huset, men ingen personer kom noget til ved branden. 

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod, og Østjyllands Politi vil, når det er muligt, foretage tekniske undersøgelser i huset for at forsøge at finde frem til brandårsagen. 

**

 

To mænd sigtet efter slagsmål i Botanisk Have

To mænd på 29 og 30 år kom tirsdag aften omkring kl. 23.00 op at toppes i Botanisk Have i Aarhus. Politiet blev tilkaldt, da vidner så, hvordan de to mænd havde fat i hinanden, skubbede og råbte af hinanden. En patrulje kørte til stedet og fik standset de to kamphaner, som var i gang med en voldsom diskussion. 

Begge blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden og blev bortvist fra parken. Få minutter efter fandt betjentene ud af, at den 30-årige mand var vendt tilbage til Botanisk Have, hvor han nu stod og skændtes med en kvinde på stedet. Denne gang blev han anholdt og kørt til politistationen.  

**

Sigtet for at råbe ind til indsat

En patrulje tog tirsdag kl. 22.55 en 20-årig mand på fersk gerning i at råbe ind til en indsat i Aarhus Arrest. Ifølge den 20-årige ville han ønske en ven i arresten tillykke med fødselsdagen. Betjentene sigtede den 20-årige for ulovligt at sætte sig i forbindelse med en indsat i arresten. 

**

 

Mand sigtet for at stjæle dyr rødvin

En 36-årig mand blev tirsdag kl. 9.25 tilbageholdt af personalet i en vinhandel på Østre Boulevard i Randers. En medarbejder lagde mærke til, at manden tog en meget dyr flaske vin ind under sin jakke, hvorefter han forsøgte at gå ud af butikken. 

Medarbejderen tilbageholdt den 36-årige, og politiet blev tilkaldt. Det viste sig, at den 36-årige havde to flasker vin på sig til en værdi af mange tusinde kroner. 

Vinen blev leveret tilbage, og manden blev sigtet for butikstyveri. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 10.20 blev 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, efter han var blevet vækket af en patrulje på en p-plads ved McDonald’s på Århusvej i Grenaa. Da betjentene kom til stedet, lå manden sovende hen over rattet, og bilen stod midt på p-pladsen med tænding på. Bilisten virkede påvirket og blev derfor anholdt og fik foretaget en blodprøve, som nu skal vise, om han havde stoffer i blodet. 

Tirsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld i krydset Strandvejen/Sumatravej i Aarhus C. En 55-årig kvindelig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 46-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten blev efterfølgende kørt på skadestuen – bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Tirsdag kl. 16.29 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Odder. En 25-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en anden 25-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Tirsdag kl. 18.33 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Hasselager. En 18-årig mandlig bilist drejede af motorvejen og kørte ind på Genvejen, hvor han blev ramt i siden af en bil ført af en 46-årig kvinde. Den 18-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. 

Natten til onsdag kl. 00.44 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Havnegade i Randers C. Da han havde en mindre mængde hash på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

** 

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Sandkåsvej i Aarhus V begået tirsdag d. 23/6 mellem kl. 10.20 og kl. 10.30 
På Martsvej i Aarhus V begået tirsdag d. 23/6 mellem kl. 15.15 og kl. 16.15
På Gammel Landevej i Spørring ved Trige begået den 23/6 kl. 23.15
 
Kilde: Østjyllands Politi