Nyt fra Hasselager i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hasselager er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag. 

**

 

Velafviklet østjysk fodboldkamp

Mange tusinde østjyder trodsede i går aftes regnvejret og var mødt op på stadion i Randers for at bakke op om deres respektive fodboldhold, da Randers FC tog imod AGF i et vaskeægte østjysk topopgør.

Vinderen kunne med en sejr sikre sig en plads i Superligaens slutspil, og derfor var der også udsolgt til kampen med omkring 10.000 mennesker på lægterne. Østjyllands Politi var også synligt til stede med flere patruljer for at sikre, at alle kunne have en god og tryg aften.

Selve optakten og afviklingen af kampen forløb festligt og helt roligt set med politiets briller, og Østjyllands Politi oplevede dagen igennem en god og positiv stemning i og omkring Randers, hvor kampen blev spillet.

Kl. 16.54 tog en patrulje kontakt til et par mænd i Middelgade i Randers C, hvoraf den ene blev fundet i besiddelse af en barberkniv. Den 32-årige pågældende mand blev derfor sigtet for at overtræde knivloven ved at have været i besiddelse af barberkniven på et offentligt tilgængeligt sted uden et anerkendelsesværdigt formål.

Enkelte havde derudover glemt, at det ikke er tilladt at affyre fyrværkeri, hvorfor Østjyllands Politi kl. 17.40 sigtede en 18-årig mand fra Randers for at overtræde fyrværkeriloven, da han ad to omgange kastede blitzlys på Sjællandsgade i Randers C i forbindelse med en fanwalk inden kampstart. Han blev sigtet for begge forhold.

Ved fanwalkens ankomst til stadion blev en 34-årig mand set kaste en øldåse ind i væggen ved stadion, så vagtpersonalet blev ramt af øl. Den 34-årige mand var flere gange undervejs i fanwalken af politiet blevet bedt om at opføre sig ordentligt, da han blandt andet havde råbt mod betjentene og slået og sparket til flere skilte på gåturen til stadion. Han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

I forbindelse med kampstarten kl. 19.00 blev der affyret en del fyrværkeri på stadion fra hjemmeholdets fans. Østjyllands Politi sigtede i den forbindelse både en 21-årig og en 28-årig mand for at have affyret romerlys.

 

**

 

Taxa-kontrol: 5 taxaer fik forbud mod at køre

Betjente fra Østjyllands Politis færdselssektion foretog mandag aften en taxa-kontrol i Aarhus Midtby for at tjekke, om der var styr på hyrevognsreglerne. 

I alt 25 taxaer blev set igennem under indsatsen, der primært fandt sted omkring Banegårdspladsen. 

Kontrollen førte samlet til 20 sigtelser for diverse overtrædelser, og i fem tilfælde overtrædelserne af en sådan karakter, at politiet udstedte et erhvervsmæssigt kørselsforbud. Det vil sige, at den pågældende taxa ikke må køre på vejene, før forholdene er bragt i orden. 

Betjentene udstedte bl.a. fire sigtelser for manglende taxameterattest – altså manglende dokumentation for, at taxameteret måler korrekt. Derudover blev der oprettet to sigtelser for fejl i trafikbogen, hvor chaufførernes kørsler skal noteres. 

Hele fem taxaer var ikke indberettet til Færdselsstyrelsen, hvilket afstedkom sigtelser til vognmændene. 

Her er resultatet af den samlede indsats: 

Taxameterattest ej medbragt/fejl herved: 4
Chaufførkort ej synligt: 2
Chaufførkort ej medbragt: 1
Fejl i trafikbog: 2
Chaufførkort ej erhvervet: 1 til føreren og 1 til vognmanden. 
Mobiltelefon: 1
Standsning og parkering forbudt: 1
Kørekort ej medbragt: 1
Taxaer ej indberettet til Færdselsstyrelsen: 5
Forkert registrering: 1

**

 

Fire mænd anholdt efter graffiti på Randers Arrest

Østjyllands Politi fik mandag kl. 22.13 en anmeldelse fra Randers Arrest om, at en gruppe maskerede mænd stod og sprayede graffiti på arrestens mure. 

Da politiet kom frem, var mændene stukket af, men en patrulje fik kort efter standset fire mænd i en bil, der kørte i nærheden. 

I bilen lå flere spraydåser, handsker og halsedisser, og de fire mænd, der er i alderen 23-29 år, blev alle anholdt og sigtet for hærværk. 

En 23-årig mand blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash og tramadolpiller på sig. 

Tirsdag morgen fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en kvinde, da hendes bil, som holdt tæt på arresten, var blevet sprayet på med graffiti. Flere biler i området kan have været udsat for hærværk, og Østjyllands Politi ser nu nærmere på, om de fire mænd også skal sigtes for de forhold. 

Borgere, der har været udsat for hærværk på deres bil i løbet af mandag aften, opfordres til at anmelde det til politiet via tlf. 114. 

 

**

Kvinde sigtet for ulovligt ophold efter kontrol

Østjyllands Politis Udlændinge- og grænsekontrolsektion foretog mandag middag en kontrol på en massageklinik i Randers C. Her traf betjentene en 35-årig thailandsk kvinde, som hverken kunne fremvise gyldig arbejds- eller opholdstilladelse. 

Hun blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde og ulovligt ophold, og hun tilbageholdes nu, mens Udlændingestyrelsen vurderer, om hun skal udvises af landet. 

Derudover skal Center mod Menneskehandel foretage en vurdering af, om den 35-årige kvinde kan have været udsat for menneskehandel. 

**

Defekt baglygte førte til fund af stoffer

En patrulje på Vejlby Ringvej bemærkede mandag kl. 22.03 en bil med en defekt baglygte, og de besluttede sig derfor for at dirigere bilisten ind til siden. Bag rattet sad en 33-årig mand, der viste sig at være frakendt kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. 

Ved siden af den 33-årige fører sad en anden 33-årig mand, og mellem hans ben lå en plasticpose, som betjentene fik mistanke til, muligvis kunne indeholde stoffer – ikke mindst, fordi det også lugtede af hash i bilen. 

Lugten viste sig rigtigt nok at komme fra posen, hvori der lå nogle mindre poser med skunk og hash. 
Stofferne blev beslaglagt, og den 33-årige passager blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Hele bilen blev ransaget, og begge mænd visiteret, men der blev ikke fundet yderligere ulovlige effekter. 

**

Udenlandsk kvinde tilbageholdt efter butikstyveri

En butiksdetektiv i et varehus på Skelagervej i Aarhus N kontaktede mandag kl. 16.46 politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt en udenlandsk kvinde, som havde stjålet tøj for nogle tusinde kroner. 

Ifølge butiksdetektiven havde han lagt mærke til, at kvinden var gået ind i et prøverum med en del tøj, og da hun kom ud igen, var tøjet ”forsvundet”. 

Han tog derfor fat i hende, da hun gik ud af butikken, og da hun havde gemt tøjet på sig, tilbageholdt han hende og ringede til politiet. 

Da patruljen kom frem, blev den 47-årige kvinde sigtet for butikstyveri. Hun havde en svensk opholdstilladelse, men havde umiddelbart ikke lovligt ophold i Danmark. 

Derfor blev hun også sigtet for ulovligt ophold, og hun tilbageholdes nu af politiet, mens Udlændingestyrelsen vurderer, om hun skal udvises af Danmark. 


**

Færdsel 

Mandag kl. 11.14 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej omkring afkørslen ved Sdr. Borup. En 20-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i autoværnet, hvorefter bilen snurrede rundt. Kvinden kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Mandag kl. 13.40 skete der et færdselsuheld i krydset Villendrupvej/Erantisvej i Knagstrup ved Hornslet. To biler ført af en hhv. 32-årig kvinde og en 64-årig mand stødte sammen. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Mandag kl. 15.37 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus V. En 43-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 56-årig kvinde, som blev skubbet op i to biler ført af hhv. 37-årig kvinde og en 20-årig mand. Den 56-årig kvinde kom umiddelbart lettere til skade. Den 43-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. 

Mandag kl. 17.16 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bispehavevej i Aarhus V. Både ham og den 23-årige mand, der sad på passagersædet, blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og begge blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Derudover havde de begge nogle tusinde kroner i kontanter på sig, og de fleste af pengene blev inddraget, da de to personer havde gæld til det offentlige. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

På Kærsvinget i Sabro begået mellem torsdag d. 9/3 kl. 12.00 og søndag d. 12/3 kl. 00.00
På Poppelvej i Ryomgård begået mellem fredag d. 10/3 kl. 14.00 og mandag d. 13/3 kl. 15.40
Hasselager Stationsvej i Hasselager begået mandag d. 13/3 kl. 19.27

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi