16-årig fartglad bilist standset under færdselskontrol

dato

Østjyllands Politis færdselssektion var onsdag eftermiddag og aften på færdselsindsats i et større geografisk område i den vestlige del Aarhus og sydvest for Aarhus.  

Blandt andet foretog betjentene hastighedskontrol på Giber Ringvej mellem Hasselager og Tranbjerg, da flere borgere har tippet politiet om, at der bliver kørt alt for stærkt på strækningen, hvor fartgrænsen ligger på 70 km/t. 

Den fartgrænse var en meget ung mand dog ligeglad med, og han blæste forbi med 126 km/t, mens han sad bag rattet uden sele og talte i håndholdt mobiltelefon. Da han lidt længere fremme blev standset af en patrulje, viste det sig, at han kun er 16 år og derfor naturligt nok ikke har noget kørekort. 

Han endte derfor med sigtelser for kørsel uden førerret, kørsel uden sele, kørsel med mobilen i hånden og for en fartoverskridelse på mere end 60 pct. 

Hans forældre blev underrettet, og den 19-årige kvinde, han havde lånt bilen af, blev sigtet for at overdrage sin bil til en person uden kørekort. 

Et andet sted under færdselsindsatsen var det en 38-årig mand, der kørte alt, alt for stærkt. På Åby Ringvej, hvor man højst må køre 70 km/t, kunne en patrulje observere, hvordan han med 120 km/t to gange overhalede biler indenom. Det resulterede i en betinget frakendelse af kørekortet. 

Færdselsindsatsen endte med i alt 34 sigtelser til 26 trafikanter.  

Resultatet af indsatsen: 

6 x Ej anvendt sikkerhedssele
5 x Brug af mobiltelefon/klip
2 x Fremkørsel for rødt lys
1 x Spirituskørsel(vanvidskørsel - se anden nyhed)
2 x Kørsel uden førerret.
1 x Overladelse af køretøj
2 x Overhaling højre om
6 x Hastighed/ klip
1 x Hastighed/betinget
1 x For tæt kørsel/betinget
1 x Overtrådt registreringsbekendtgørelsen
1 x Overtrådt udstyrsbekendtgørelsen
3 x El-løbehjul uden hjelm
2 x El-løbehjul med passager

**

Kilde: Østjyllands Politi